Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldbabos lepény

45 perc
egyszerű
megfizethető
2 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldbabnak levágjuk a két végét, majd enyhén sós vízben pár perc alatt roppanósra főzzük. Ezután leszűrjük, alaposan lecsepegtetjük, majd egészen kihűtjük.
  2. A tojásokat felütjük egy tálba, majd ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk, és megszórjuk egy csipet szerecsendióval. Hozzáadjuk a tejszínt, és alaposan összekeverjük.
  3. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd belehelyezzük a leveles tésztát, úgy, hogy pereme is legyen. Ezután rápakoljuk a roppanósra főtt és kihűlt zöldbabot, majd ráöntjük a tojásos keveréket.
  4. Előmelegített sütőbe toljuk, és közepes hőmérsékleten kb. 20 percig sütjük. Ekkor kivesszük a sütőből és rácsipkedjük a mozzarellát, majd visszatoljuk a sütőbe, és addig sütjük, amíg a sajt ráolvad, a tészta pedig szép pirosra sül.

Megjegyzés

Tálalás előtt hagyjuk kicsit hűlni, majd ízlés szerint szeleteljük fel, és úgy kínáljuk. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek

Friss