Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldbabos húsgombócleves

30 perc
mester
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • A húsgombócokhoz:
  • 25 dkg darált pulykahús
  • 1 ek zsemlemorzsa
  • 2 evőkanál rizs
  • 2 db tojás
  • 1 fej hagyma
  • 1 csipet só és bors
  • A levesbe:
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db petrezselyemgyökér
  • 1 kis fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 marék zöldbab
  • 1/2 db zöldpaprika
  • 1 csipet őrölt pirospaprika
  • 3 ek tejföl
  • bors
  • 1 levél lestyán
  • 1 csokor snidling
  • olívaolaj

Elkészítés

  1. A rizst előfőzzük, majd kézmelegre hűtjük. A darált pulykahúst a zsemlemorzsával, a főtt rizzsel, a fűszerekkel, a lereszelt hagymával és a tojásokkal összedolgozzuk, kisebb gombócokat formálunk belőlük, sütőpapírra sorjázzuk őket.
  2. A megtisztított, felkarikázott répát és a petrezselyemgyökeret, a csíkokra vágott hagymát és a szétnyomott fokhagymát egy kevés olívaolajon megpároljuk, megsózzuk, és felöntjük annyi vízzel, amennyi levest szeretnék készíteni (jó bőségesen).
  3. Mikor felforrt, hozzáadjuk a zöldbabot, az apróra vágott snidlinget és a lestyánlevelet. Ezt rövid főzés után kiemeljük a fazékból. A levesbe beletesszük a húsgombócokat, és mikor újra felforrt, a gombócok feljönnek a leves tetejére.
  4. Ettől kezdve újabb 5 percig főzzük. A levesléből kiemelünk egy merőkanálnyit, egy külön tálban csomómentesre keverjük a tejföllel, és visszaöntjük a levesbe. Tejföllel tálaljuk.

    13 SZUPERLAKTATÓ GOMBÓCLEVES A SAJTOSTÓL A HÚSOSIG >>> 

    Még több leves itt >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss