Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldbabos csicseriborsó-saláta

30 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A zöldbabot vágjuk fel nagyobb darabokra, majd enyhén sós vízben főzzük kb. 10 percig, hogy roppanós maradjon. Ezután szűrjük le, hideg vízzel öblítsük le, hogy minél előbb kihűljön.

A konzerv csicseriborsó levét öntsük le, majd öblítsük, és csepegtessük le.

Tegyük egy tálba az olajban eltett aszalt paradicsomot (az olajból is kerüljön bele 1-2 kanállal), majd nyomjuk hozzá a fokhagymagerezdet, kanalazzuk hozzá a málnaecetet, ízlés szerint édesítsük, sózzuk, borsozzuk, tegyünk hozzá néhány friss bazsalikomlevelet, és öntsük hozzá az olívaolajat. Ezután botmixerrel pépesítsük (ha szükséges, még ízesítsünk utána).

A sajtot vágjuk fel kisebb kockákra.

Egy tálba tegyük bele a roppanósra főzött zöldbabot, a lecsepegtetett csicseriborsót, a felkockázott sajtot, majd öntsük rá a paradicsomos öntetet. Ezután óvatosan keverjük össze, majd tálalás előtt egy kicsit hagyjuk állni, hogy az ízek jól összeérjenek.

Ezek is érdekelhetnek

Friss