Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldbableves kapros-túrós galuskával

MME MME
65 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A sárgarépát, a zöldséggyökeret felkarikázzuk, a babot apró darabokra vágjuk.
  2. A zöldségeket vajon kissé megpirítjuk, majd vízzel felengedjük, sózzuk. Lassú tűzön félpuhára főzzük.
  3. Amíg fő a leves, elkészítjük a galuskát. A szalonnát kockákra vágjuk, kisütjük, a zsírjából kiszedjük.
  4. Az áttört túrót búzadarával, tojással és a pörccel összekeverjük, a finomra vágott kapor felével, csipet sóval fűszerezzük. 15 percig állni hagyjuk.
  5. A forrásban lévő levesbe szaggatjuk. Ha feljönnek a tetejére, megfőtt a galuska.
  6. Ekkor a lisztet a tejszínnel simára keverjük, és a levest besűrítjük. Cukorral, ecettel és a maradék apróra vágott kaporral ízesítjük. 

Megjegyzés

Simon Antalné receptje. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss