Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldbableves füstölt szalonnával

MME MME
5/5
30 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A vöröshagymát apró kockára, a sárgarépát és a fehérrépát 1 cm-es kockára, a szalonnát csíkokra vágjuk. A zöldbabot ferdén szeleteljük.

Az olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, rátesszük a zöldségeket, a zöldbabot, a szalonnát, a fokhagymát és a babérlevelet. Megforgatjuk, picit sózzuk, és fedő alatt félig puhára pároljuk.

A tűzről levéve megszórjuk pirospaprikával, borssal, felöntjük vízzel, és készre főzzük. Ha kell, utánsózzuk.

Csipetketésztát szaggatunk bele, és tejfölös liszttel behabarjuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss