hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldbableves almával és füstölt bordaporccal

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A babot megmosom, végeit ledarabolom, és 3cm-es darabokra felvágom. A hagymákat megtisztítom és összevágom. A zöldségeket meghámozom, felkarikázom. Az almát megmosom, 2 cm-es szeletekre vágom, a magházat eltávolítom, majd felkockázom. A tojásokat alaposan megmosom! A bordaporcot összevágom 3 cm-es darabokra, majd leöblítem.

Az olajon megdinsztelem a hagymákat, majd hozzáadom a babot és a porcot, felöntöm vízzel, ezután ízesítem. A bab félfövésekor hozzáadom a répákat, a tojásokat és az almát.

A tejfölhöz hozzákeverem a lisztet, és ha megfőtt az étel, hozzákeverem a sűrítést, egyet forralok rajta. A tojásokat kiszedem, lehéjazom, majd hosszában kettévágom. A levest ízlés szerint savanyítom az ecettel.

Megjegyzés

Az iskola menzáján nem ilyet főznek. - molnarbela55

Ezek is érdekelhetnek

Friss