Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldbabfőzelék sült virslivel

30 perc
egyszerű
átlagos
2 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tej

Elkészítés

  1. A zöldbabfőzelék elkészítéséhez a zöldbabot feltesszük főni, nem kell rá túl sok víz, csak annyi, hogy éppen ellepje. Hozzáadjuk a fokhagymát, és a felaprított kaprot, és megsózzuk.
  2. Amikor puha, rántást készítünk. A zsíron világosbarnára pirítjuk a lisztet. Felengedjük egy kevés hideg vízzel, a zöldbabra öntjük, és rögtön utána a tejfölt is beletesszük, majd jól összeforraljuk.
  3. Ekkor kerül bele egy kevés bors és cukor, és ezekkel is összeforraljuk. Miután levettük a tűzről, egy pici ecettel savanyítjuk. 
  4. A virslit karikára vágjuk, a zsíron kevergetve, minden oldalon megsütjük, majd a tűzről lehúzva szórunk rá egy kevés pirospaprikát, és elkeverjük. Ez kerül feltétként a főzelékre. 

Megjegyzés

Azért kell bele egy kis cukor, mert minden ételbe, amit ecettel savanyítunk, kell egy kevés cukor is, az ízek egyensúlya miatt. - kovacsagi58

Ezek is érdekelhetnek

Friss