Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldbabfőzelék sült csirkecombbal

75 perc
mester
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • 4 db csirkecomb
  • bors
  • 0,5 dl olaj
  • 5 dkg póréhagyma
  • 1 db paradicsom
  • 2 fej fokhagyma
  • 60 dkg ceruzabab
  • 1 l víz (sós)
  • 1 ág kakukkfű
  • 4 dkg vaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 ek olaj
  • 2 dl tejföl
  • 1 tk étkezési keményítő
  • 2 ek fehérborecet
  • 2 tk cukor
  • 4 dkg vaj

Elkészítés

1.

Tisztítsunk meg 4 db csirkecombot, majd szórjuk meg sóval, borssal, és pirítsuk meg minden oldalukat 0,5 dl olajon. A zsiradékkal együtt tegyük tepsibe, öntsünk alá 1 dl vizet, rakjunk mellé 5 dkg póréhagymát és 1 db paradicsomot feldarabolva, majd lefedve süssük 150 fokon 45-50 percig. 20 perc elteltével rakjunk melle 2 fej kettévágott, olajjal megkent fokhagymát. Ha a hús megpuhult, vegyük le a fedőt, öntsük a pecsenyelevet lábosba, a csirkét és a fokhagymát pedig pirítsuk meg 220 fokon.

2.

Vágjuk le 60 dkg ceruzabab végeit. Főzzük a babot 1 l sós vízben 1 ág kakukkfűvel együtt kb. 5 percig, majd szűrjük le, és forgassuk meg 4 dkg vajon.

3.

Pirítsunk meg 1 fej felaprított hagymát 2 ek olajon. Engedjük fel egy kevéssel a bab főzőlevéből, majd pároljuk el a levet. Ismételjük meg ezt néhányszor, végül öntsük fel 2 dl főzőlével. Ha felforrt, adjunk hozzá 2 dl tejfölt 1 kk étkezési keményítővel elkeverve. Főzzük 1 percig, majd vegyük le a tűzről. Ízesítsük sóval, borssal, valamint 2 ek fehérborecettel és 2 tk cukorral.

4.

Tálalás előtt pürésítsük a pecsenyelevet a zöldségekkel, majd keverjünk bele 4 dkg vajat. Tálaljuk a zöldbabot a tejfölös mártással, a szafttal meglocsolt csirke mellé. Párolt paprikadarabokkal díszíthetjük.

Megjegyzés

Fotó: Tucsek Tünde - MME
Ha fagyasztott babot használsz, azt nem kell előfőzni, csak vajon megforgatni. A csirke ropogósra sütését közvetlenül a tálalásra időzítsd!

Ezek is érdekelhetnek

Friss