Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldbabbal tűzdelt fokhagymás sertéskaraj vajon sült karottával és vajretekkel

MME MME
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 80 dkg sertéskaraj egészben, csont nélkül
  • 15 dkg tisztított zöldbab
  • frissen őrölt bors
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1/2 dl olaj
  • A körethez:
  • 2 csokor zsenge karotta
  • 2 csokor zsenge vajretek
  • 4 dkg vaj

Elkészítés

Elkészítés: A sertéskarajt megmossuk, leszárítjuk, éles késsel lefejtjük róla a fehér hártyát, majd kiskéssel mind a két oldalról 6-6 helyen felszúrjuk.

A zöldbabot sós vízben roppanósra főzzük, leszűrjük, összeforgatjuk 1 gerezd zúzott fokhagymával, és megtűzdeljük vele az előkészített karajt. Ezután sóval, borssal a zúzott fokhagymával ízesítjük, és serpenyőben, forró olajon minden oldalát pirosra sütjük.

Végül tepsibe tesszük, meglocsoljuk a sült olajjal, és 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt megsütjük. Ha elkészült 10 percet pihentetjük, és éles késsel félujjnyi vastag szeletekre vágjuk.

Közben a körethez a meghámozott karottát sós vízben roppanósra főzzük, leszűrjük, a meghámozott vajretket nagyobb darabokra vágjuk, és a karottával együtt a forró vajon pirosra sütjük.

Tálaláskor a zöldbabbal tűzdelt karajszeleteket tányérra fektetjük, és körberakjuk, a sült zöldségekkel. Forrón kínáljuk.

Megjegyzés

A frissen vásárolt zsenge sárgarépáról, karottáról ne vágjuk le teljesen a zöldjét, hagyjunk 2-3 centit rajta. A meghámozott vajretken is hagyjunk 2-3 centis zöldet. A zöld rész is ehető és finom.

Liptai Zoltán receptje, fotó: Balogh Zoltán - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss