Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöld spárgás spagetti medvehagyma-pestóval

25 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Allergének
  • Glutén
  • Tej

Elkészítés

  1. A spagettit a csomagolásán olvasható leírás szerint enyhén sós vízben kifőzzük.
  2. A napraforgómagot felhevített serpenyőbe szórjuk, és zsiradék hozzáadása nélkül megpirítjuk. Közben többször átforgatjuk. Egy keveset félreteszünk belőle.
  3. A maradék napraforgómagot késes aprítógépbe vagy turmixgépbe tesszük, hozzáadjuk a medvehagymát, az olívaolajat, a tengeri sót és a frissen őrölt borsot, majd az egészet pépesítjük.
  4. A spárgasípokról a felső harmadot a rüggyel együtt levágjuk és hosszában kettészeljük. Ezután a sípokat az alsó harmaduk meghámozása és az esetleges fás végek eltávolítása után ferdén kb. 1/2 cm vastagon felszeleteljük.
  5. Serpenyőben vagy lábosban felhevítjük az olívaolajat. Rádobjuk a spárgát, és közepes tűzön pirítjuk 4-5 percig, amíg megpuhul. Végül megsózzuk, megborsozzuk.
  6. A kecskesajtot felkockázzuk vagy összemorzsoljuk.
  7. A leszűrt, lecsepegtetett spagettit egy tálban összeforgatjuk a medvehagymás pestóval, és adagonként tányérokra halmozzuk. Elosztjuk rajta a spárgát, majd megszórjuk a félretett napraforgómaggal és a kecskesajttal.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss