A spagettit a csomagolásán olvasható leírás szerint enyhén sós vízben kifőzzük.
A napraforgómagot felhevített serpenyőbe szórjuk, és zsiradék hozzáadása nélkül megpirítjuk. Közben többször átforgatjuk. Egy keveset félreteszünk belőle.
A maradék napraforgómagot késes aprítógépbe vagy turmixgépbe tesszük, hozzáadjuk a medvehagymát, az olívaolajat, a tengeri sót és a frissen őrölt borsot, majd az egészet pépesítjük.
A spárgasípokról a felső harmadot a rüggyel együtt levágjuk és hosszában kettészeljük. Ezután a sípokat az alsó harmaduk meghámozása és az esetleges fás végek eltávolítása után ferdén kb. 1/2 cm vastagon felszeleteljük.
Serpenyőben vagy lábosban felhevítjük az olívaolajat. Rádobjuk a spárgát, és közepes tűzön pirítjuk 4-5 percig, amíg megpuhul. Végül megsózzuk, megborsozzuk.
A leszűrt, lecsepegtetett spagettit egy tálban összeforgatjuk a medvehagymás pestóval, és adagonként tányérokra halmozzuk. Elosztjuk rajta a spárgát, majd megszórjuk a félretett napraforgómaggal és a kecskesajttal.