Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöld spárgás burgonyasaláta

default user icon
MME
30 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • 1 kg nem szétfövő, apró szemű burgonya vagy újburgonya
  • 25 dkg zöld spárga
  • 2 db salottahagyma
  • kb. 2,5 dl zöldségleves-alaplé
  • 4 ek fehér balzsamecet
  • frissen őrölt bors
  • 1 csipet cukor
  • 1/2 db kezeletlen citrom reszelt héja
  • 5 ek olívaolaj

Elkészítés

  1. A megmosott burgonyát forrásban levő sós vízben megfőzzük kb. 15 perc alatt. Közben a megmosott spárgasípokat az alsó harmadukon meghámozzuk, és a fás végek eltávolítása után falatnyi darabokra vágjuk. Forrásban levő sós vízben roppanósra főzzük kb. 7 perc alatt, majd leszűrjük, jeges vízzel leöblítjük (ettől szép zöld marad) és lecsepegtetjük.
  2. Az öntethez a megtisztított salottát apróra kockázzuk, majd az alaplével és 2 ek balzsamecettel felforraljuk. A burgonyát leszűrjük, meghámozzuk és salátástálba szeleteljük. Leöntjük a hagymás lével, és állni hagyjuk kb. 30 percig.
  3. A maradék 2 ek balzsamecetet összekeverjük a citromhéjjal, valamint az olívaolajjal, és a spárgára locsoljuk. Végül a burgonyát és a spárgát óvatosan összeforgatjuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss