Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöld leves sajtgombóccal

60 perc
egyszerű
megfizethető
2 adag
Hozzávalók
  • A leveshez:
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 csokor kapor
  • 1 szál zellerlevél
  • 3 db újhagyma
  • 3 dkg vaj
  • 1 ek étolaj
  • 2 tk liszt
  • 1 l víz
  • bors (őrölt, fehér)
  • 2 db erőleveskocka
  • 2 dl főzőtejszín
  • A sajtgombóc hozzávalói:
  • 1 db tojás
  • 1 ek tejföl
  • 1 mk só
  • 1 csipet majoránna
  • 1 csipet szerecsendió
  • 1 csipet bors (őrölt, fehér)
  • 4 ek búzadara
  • 1 ek liszt
  • 5 dkg reszelt sajt

Elkészítés

  1. A petrezselyemzöldet, a kaprot, és a zellerlevelet alaposan megmossuk, lecsepegtetjük, majd apróra vágjuk. Az újhagymát vékonyan felszeletelük úgy, hogy a zöld szárrészből is vágunk hozzá.
  2. Egy edénybe felhevítjük a vajat és az olajat, majd hozzáadjuk a felszeletelt újhagymát, és üvegesre pároljuk. Ezután hozzákeverjük az apróra vágott zöldfűszereket, majd pár pillanat után megszórjuk a liszttel, szintén pár pillanatig pirítjuk, majd felöntjük a vízzel. Ezután ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a leveskockát, kb. 20 percig főzzük, majd hozzáadjuk a tejszínt, felforraljuk, és beletesszük az előzőleg elkészített sajtgombócot.
  3. Egy tányérba felütjük a tojást, hozzáadjuk a tejfölt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a majorannával és a szerecsendióval, majd simára keverjük. Ezután hozzáadjuk a búzadarát és a lisztet, a reszelt sajtot, majd alaposan összekeverjük, és hagyjuk legalább egy fél órát állni.
  4. Ezután a masszából nedves kézzel diónyi gombócokat formázunk, majd a forrásban lévő levesbe tesszük, és kisebb lángon addig főzzük, míg a gombócok puhára főnek.

ZÖLDSÉGLEVES SAJTGOMBÓCCAL>>> 

SAJTGOMBÓCLEVES>>> 

FŰSZERES RÁNTOTT SAJTGOLYÓ>>>  

Megjegyzés

Tálaláskor merjük a levest a gombóccal együtt tányérba, majd úgy kínáljuk. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek

Friss