Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zölborsóleves rizzsel

45 perc
bonyolult
olcsó
4 adag

Elkészítés

  1. A sárgarépát ízlés szerint feldaraboljuk. A vöröshagymát, a fokhagymát és a petrezselyemzöldet felaprítjuk.
  2. Egy fazékban felhevítjük az olívaolajat és a vajat, hozzáadjuk a hagymát, és üvegesre pároljuk. Pár perc múlva hozzáadjuk a fokhagymát, majd a sárgarépát is. Összekeverjük, és pár percig pároljuk.
  3. Hozzáadjuk a petrezselyemzöldet, a zöldborsót és a rizst, majd alaposan összekeverjük, és további pár percig pároljuk. Ízlés szerint megszórjuk őrölt borssal, és rámorzsoljuk a zöldségleveskockát. Végül felöntjük a vízzel, megsózzuk, felforraljuk, majd mérsékeljük a hőfokot, és készre főzzük a levest.
  4. Amikor már a rizs és a zöldségek puhára főttek, levesszük a tűzhelyről, majd belekeverjük a reszelt sajtot, és rögtön tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss