Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zene ünnepi főzésekhez: megérkezett Ed Sheeran és Elton John közös karácsonyi dala

default user icon
MME
Néhány nappal ezelőtt attól zengtek az online zenei szaklapok, hogy idén Elton John és Ed Sheeran egy közös karácsonyi dallal készül. Az ígéretet be is váltotta a két zenész nagyágyú, mától pedig bárki számára elérhető egy klip kíséretében a frissen debütált alkotás a Youtube-on.

Az ünnepi főzések mellé kiváló melódia ez, ha ritmusra jobban megy a hagyma kockázása, vagy a tészta dagasztása. A nemes egyszerűséggel csak Merry Christmas (boldog karácsonyt) címre keresztelt Ed Sheeran és Elton John közös dala méltó kihívója lehet Mariah Carey - All I Want for Christmas Is You (karácsonyra csak téged akarok) alkotásának, amit lássunk be, hogy már jó pár éve senki nem tud letaszítani a tűlevelekkel tarkított képzeletbeli trónról az év ezen időszakában.

Nincs az a pláza, forgatag, vagy rádió, ami a szentestét megelőző néhány napban ne játszaná rongyosra ezt az idén már 10 éves slágert. Így nem csoda, hogy idáig mi is azt gondoltuk, hogy ahogy nincs karácsony Kevin nélkül, úgy Mariah Carey sem hiányozhat a palettáról. Azonban most itt van ennek a két nagyágyúnak a vadiúj alkotása, ami garantáltan dallamtapadást okoz akár főzés közben (is).

Ha pedig már a karácsonyi daloknál és az ünnepi főzőcskékről beszélünk, nem tudunk szó nélkül elmenni az időszakos kedvenceink mellett sem. Ez pedig nem más, mint Billy Mack - Christmas is all Around (a karácsony körbevesz), amit a 2003-ban berobban Igazából szerelem című filmből ismerhetünk, mellé pedig egy jó szegedi halászlét hoztunk szálkamentes ponttyal.   

Hozzávalók:

  • 2 db közepes ponty
  • 10 fej vöröshagyma
  • 2 fej fokhagyma
  • 4 közepes paradicsom
  • 4 db TV paprika
  • 1 db hegyes erős paprika
  • 2 ek füstölt fűszerpaprika
  • 5 ek csemege fűszerpaprika
  • 5 db halászlé kocka

Elkészítés:

  1. Megpucoljuk a pontyot, kifilézzük, részeire szedjük, a keserű fogat eltávolítva belőle.
  2. A pontyfilét beirdaljuk, felcsíkozzuk és vékonyan megsózzuk.
  3. A hagymát megpucoljuk és felszeleteljük, a TV paprikát kicsumázzuk, a paradicsomot felnegyedeljük, a fokhagymát keresztben kettévágjuk.
  4. A halalapléhez félretett halat és az előkészített zöldségeket feltesszük főni 8L vízben és erős lángon 1 órát főzzük.
  5. Ügyelve arra, hogy amikor felforrt, a fűszerpaprikát a leves tetején lévő zsírra szórjuk, amely sűríteni fogja azt.
  6. Az egy óra elteltével a levest átpasszírozzuk, körülbelül 5L levesünk lett így.
  7. A levest visszatesszük a lángra és hozzáadjuk a leveskockákat és megsózzuk.
  8. A levest ekkor hagyhatjuk kihűlni és felhasználásig hűtőbe tehetjük.
  9. Befejezéskor egyszerűen a halat beletesszük, felforraljuk és lobogva 6 percig főzzük.
  10. Hegyes erőset és friss kenyeret kínáljunk hozzá.

Nézd meg videón is, hogyan készül az igazi szegedi halászlé, szálkamentes ponttyal:

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss