Elkészítés: A tésztához 2 tojásból, kevés vízből és annyi lisztből, amennyit mindez felvesz, kemény tésztát gyúrunk, és legalább 1 óráig pihentetjük. Ezután feldaraboljuk, és lisztezett felületen tepsi méretű lapokat nyújtunk belőle. A tésztalapokat hagyjuk kicsit megszáradni. Ha teljesen kiszárad, akkor összetörik, és nem lehet lapként megfőzni.
Közben elkészítjük a kétféle mártást.
A vajat megolvasztjuk egy serpenyőben, és megpároljuk rajta a felaprított zellerszárat. Ha valamennyire megpuhult a zellerszár, akkor meghintjük liszttel, aranyszínűre pirítjuk, majd apránként felöntjük tejjel. Megpróbáljuk csomómentesre keverni. Ha ezzel megvagyunk, akkor ízesítjük sóval és szerecsendióval.
A paradicsomos szószhoz összefőzzük a bolti vagy házi bolognai (vagy paradicsom) szószt némi fokhagymával és fűszerekkel.
A friss tésztát sós vízben laponként megfőzzük (max. 3 perc), és a tepsibe rétegezzük a szószokkal. Először egy lap tészta, rá egy réteg zellerszáras szósz, egy újabb tésztaréteg, majd a bolognai szósz, mindezt addig ismételjük, amíg van alapanyagunk, illetve amíg a tepsibe belefér. A tetejét meghintjük reszelt sajttal.
30-45 percig közepes lángon sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!