Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zellerkrémleves fokhagymás pirítóssal

MME MME
1 4/5
30 perc
rafinált
olcsó
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A zellert, a burgonyát megtisztítjuk, megmossuk, szeletekre vágjuk.

Elkészítés:
1. A vajat megolvasztjuk, megfuttatjuk rajta a zellert, majd rátesszük a burgonyát is. Kicsit összepirítjuk és felengedjük az alaplével. Sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval fűszerezzük, kíméletesen főzzük kb. 20 percig.
2. Kikeverjük a lisztet a tejjel, és gyors kevergetés mellett beleöntjük a levesbe. Főzzük még 10 percig, majd botmixerrel összetörjük, és apró lyukú szűrőn leszűrjük.
3. A tejszínt kikeverjük a tojássárgájával és a még forró, leszűrt levesbe keverjük, de már nem forraljuk tovább, A leves mellé pirítóst sütünk, amit kicsit megízesítünk a fokhagymával és tálaljuk.

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek