Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zelleres pulykamell besamelmártással

75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 60 dkg pulykamellfilé
  • 40 dkg zellergumó
  • 10 dkg sárgarépa
  • 1 kaliforniai paprika
  • 1 -2 csipet őrölt gyömbér
  • bors
  • olaj
  • A mártáshoz:
  • 5 dkg vaj
  • 4 dkg liszt
  • 3 dl tej
  • 1 tojássárgája
  • 1 csipet őrölt szerecsendió
  • reszelt sajt vagy kocka sajt

Elkészítés

Elkészítés: A húst besóztam, megborsoztam, megszórtam kevés gyömbérrel, és 20 percet pihentettem, hogy átjárják az ízeknek a vastagabb húsdarabot.

Közben felvágtam a zöldségeket szép, hosszúkás darabokra.

Előmelegítettem a sütőt, tepsit készítettem, sütőpapírt vágtam. Ezután kevés olajon elősütöttem a húst, majd a tepsibe tettem.

Következő lépésként a felvágott zöldségeket a maradék olajon egy kevés sóval és gyömbérrel megdinszteltem, majd a hús tetejére halmoztam, lefedtem a tepsit alufóliával, és 220 fokon sütöttem fél óráig. Közben elkészítettem a besamelt.

A már használt serpenyőt hasznosítottam újra: vajat olvasztottam benne, majd lisztet szórtam bele, azt megpirítottam, majd felöntöttem egy kevés tejjel. Mikor besűrűsödött, újra felöntöttem egy kevéssel - háromszorra öntöttem rá az egészet. Kevés sót tettem ebbe is, és két csipet őrölt szerecsendiót, végül 1 kockasajtot.

A mártást a zöldségek tetejére öntöttem, valamint még kb. 1 deci vizet a hús alá, és visszatettem a sütőbe újabb 20 percre. (Ha reszelt sajttal készítettem volna, azt kb. negyed órával, 10 perccel a vége előtt szórtam volna a hús(ok) tetejére).

Egyszerű párolt rizzsel körítettem, ecetes paprikás-paradicsomos kukoricasalátát készítettem hozzá.

Megjegyzés



További fotók, receptek a Rachel és a csokigyár blogban! - arahel

Ezek is érdekelhetnek

Friss