hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zelleres paradicsomleves

30 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A pórét és a szárzellert megtisztítjuk, feldaraboljuk. Felforrósítjuk az olajat, kicsit megpirítjuk rajta a lisztet /enyhén barnás színűre/, és hozzáadjuk a darabolt pórét és a szárzeller felét. Kicsit pirítjuk, majd felöntjük a húslevessel és a paradicsomlével. Borssal, sóval és bazsalikommal ízesítjük. A levest 15-20 percig forraljuk, majd leszűrjük.

Tálaláskor a maradék szárzellert vékonyra vágva a levesbe tesszük, tetejét megszórjuk durvára tört borssal. Pirítóssal vagy grissinivel tálaljuk.

Megjegyzés

A szárzellernek erős, markáns íze van, ezért csak az készítse el, aki szereti, mert nagyon érezni a levesben. - Mirjam90

Ezek is érdekelhetnek