Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zelleres paprikás krumpli gyulai kolbásszal

30 perc
rafinált
költséges
4 adag
Hozzávalók
  • 1 kg burgonya
  • 4 db paradicsom
  • 20 dkg gyulai páros szárazkolbász
  • 1 db tv paprika
  • 1 csepp chilipaprika
  • 1 ek szegedi pirospaprika
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg zellergumó
  • 2 db zellerszár
  • 1 db tojás
  • 3 ek liszt
  • 1 ek mangalica zsír
  • 1 tk só

Elkészítés

  1. A nyersanyagokat megtisztítjuk, feldaraboljuk. Egy lábasban a zsírt felforrósítjuk, rádobjuk a kockára vágott vöröshagymát, megdinszteljük, rászórjuk a felaprított fokhagymát. Tovább pároljuk, megszórjuk sóval, hogy a hagyma szétfőjön, krémesebb legyen.
  2. Rászórjuk a kockára vágott paprikát, a paradicsomot, együtt pároljuk, majd rátesszük a hasábokra vágott krumplit, a karikára vágott gyulai kolbászt és a kockára felvágott zellergumót. Elkeverjük, végezetül megszórjuk pirospaprikával és felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje.
  3. Lassú tűzön főzzük, ízesítjük sóval, csipet chilivel, két darab zellerszárral. Amikor már félig megfőtt minden, beleszaggatjuk a galuskát.
  4. Fedő alatt készre főzzük. 

FŰSZERES-HÚSOS NOKEDLI

LECSÓS NOKEDLI VIRSLIVEL 

Megjegyzés

A hagyományos paprikás krupmli kicsit másként ,újra gondolva. - Szekeres Lajosné Klári

Ezek is érdekelhetnek

Friss