Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zelleres padlizsánsaláta

MME MME
1 5/5
90 perc
mester
átlagos
4 adag

Elkészítés

Előkészítés: A padlizsánt, a paradicsomot, a zellert megmossuk. A padlizsánnak és a paradicsomnak lehúzzuk a héját, húsát apró kockákra vágjuk. A zellerszárat felkarikázzuk. Megtisztítjuk a hagymát, fokhagymát, és finomra aprítjuk.

Elkészítés: Nagy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és folyamatosan kevergetve addig pirítjuk benne a padlizsánt, amíg szép aranyszínű lesz (kb. 10-12 perc). Hozzáadjuk a zellert, a hagymát, a fokhagymát és állandó keverés mellett további 5 percig pirítjuk. Ezután hozzátesszük a paradicsomot, az olajbogyót. Megcsepegtetjük az ecettel, sózzuk, borsozzuk, csipetnyi cukorral ízesítjük, majd lefedve lassú tűzön kb. 10 percig pároljuk. Amikor elkészült, salátástálba tesszük és hagyjuk kihűlni. Megszórjuk a kapribogyóval, és friss kenyérrel kínáljuk.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra 30 perc múlva
1 adag: 280 kcal

Megjegyzés

Fotó: Kerekes

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss