Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zelleres krumpligombóc

MME MME
2 3.4/5
120 perc
mester
olcsó
Hozzávalók
  • 30 dkg tisztított zellergumó
  • 30 dkg héjában főtt burgonya
  • 1-2 dl tej
  • 2 tojás
  • 4 dkg vaj
  • 1 kis fej hagyma
  • 1 púpozott teáskanál ételízesítő
  • törött fehérbors
  • A bundához:
  • 2 tojás
  • 4 evőkanál zsemlemorzsa
  • A sütéshez:
  • olaj

Elkészítés

Elkészítése: Előző nap a zellert megtisztítom és darabokra vágom. Annyi sós vízben, amennyi épp ellepi, puhára főzöm. A meghámozott és feldarabolt krumplit ugyancsak megfőzöm, majd leszűröm.

Ha mindkét zöldség elkészült, a tejjel 3 decire egészítem ki a zelleres folyadékot, és a meghámozott, darabokra vágott burgonyával, a felvágott hagymával meg az olvasztott vajjal együtt turmixban péppé zúzom. A tojást és a fűszereket hozzáadom, majd a hűtőszekrényben megdermesztem.

Másnap a hideg masszából nedves kézzel gombócokat formálok, és zsemlemorzsába mártom. Ezután felvert tojásba forgatom, majd ismét morzsába mártom, és forró olajban mindkét oldalán pirosra sütöm. (Ha a massza lágy, kevés zsemlemorzsát vagy lisztet keverek hozzá.)

A felesleges olajat lecsöpögtetem róla, és paradicsommártással vagy salátával tálalom.

Ezek is érdekelhetnek

Friss