Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zelleres húsgombóc paradicsomos mártásban

MME MME
4/5
60 perc
bonyolult
átlagos
4 adag

Elkészítés

  1. A megtisztított zellert lereszeljük. A darált húst  összekeverjük a zsemlemorzsával, a reszelt zellerrel, a finomra vágott zellerzöld felével, az apróra vágott zöldpaprikával és a felvert tojással. Mustárral, reszelt vöröshagymával és sóval ízesítjük.
  2. Nagy diónyi gombócokat formálunk belőle, majd egy kiolajozott, tűzálló tálba vagy tepsibe tesszük, és előmelegített, forró sütőben, nagy lángon 20 percig sütjük.
  3. A mártáshoz összekeverjük a paradicsomlevet a liszttel és 2 dl vízzel. Megsózzuk, megborsozzuk, és a gyömbérrel és szerecsendióval ízesítjük, majd a sütőből kiszedett húsgombócokra öntjük. Befedjük, és további 20 percig pároljuk. Tálaláskor friss paradicsomgerezdekkel és zöldpaprika-karikákkal díszítjük. Sós vízben főtt burgonya illik hozzá.

    TÖLTÖTT PAPRIKA ÉS PARADICSOMOS HÚSGOMBÓC: 12 HÁZIAS RECEPT >>>

    Receptek darált hússal >>> 

    Paradicsomos finomságok >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss