Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zelleres-borsos paradicsomleves hidegen

MME MME
5/5
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 5 dkg póréhagyma
  • 20 dkg szárzeller
  • 3 szál bazsalikom
  • 2 evőkanál olaj
  • 3 dkg liszt
  • 4 dl zöldség- vagy húsleves (lehet kockából is)
  • 6 dl paradicsom ivólé
  • A tálaláshoz:
  • pisztácia
  • durvára őrölt bors

Elkészítés

Előkészítés: A pórét, a szárzellert megtisztítjuk, nem túl vékony karikákra vágjuk. A bazsalikomot leöblítjük, felaprítjuk.

Elkészítés: Felforrósítjuk az olajat, kicsit megpirítjuk benne a lisztet, rátesszük a pórét és a szárzeller felét. Kicsit megpirítjuk, majd beleöntjük a levest és a paradicsomlevet. Sózzuk, bazsalikommal és borssal ízesítjük. Jól kiforraljuk (kb. 15-20 percig), és leszűrjük. Lehűtjük. Tálaláskor a maradék szárzellert a levesbe tesszük, tetejét megszórjuk borssal. Tehetünk a tetejére tisztított, apróra vágott pisztáciát is. Kínáljunk mellé pirítóst vagy sós kétszersültet.

Munka: kb. 15 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 237 kcal

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek