Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zelleres-almás pulykamell marinált zöldségekkel

MME MME
4/5
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 50 dkg pulykamell
  • 15 dkg zeller
  • 10 dkg alma
  • 5 dkg vagdalt dióbél
  • 1 mokkáskanál őrölt gyömbér
  • 1 mokkáskanál reszelt szerecsendió
  • 1/2 dl olaj
  • A körethez:
  • 10 dkg vegyes paprika
  • 10 dkg cukkini
  • 10 dkg zsenge hagyma
  • 10 dkg sárgarépa
  • 10 dkg gomba
  • 10 dkg zeller
  • 1 dl olívaolaj
  • 4 evőkanál borecet

Elkészítés

Előkészítés: A körethez a zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, és tetszőlegesre daraboljuk.

Elkészítés: A körethez a zöldségeket megsózzuk, pici olívaolajjal megkenjük, majd 5-6 percig sütjük. Amíg sül, elkeverjük a maradék olívaolajat, ecettel, kevés borssal és vízzel. Az elkészült zöldségeket belehelyezzük a marinádba. (Ha valaki édesen szereti, tehet bele cukrot, vagy mézet is.) Félretesszük, pihentetjük, hogy jól összeérjenek az ízek. A húst megmossuk, felszeleteljük tetszőlegesen 2 vagy 4 szeletre, majd egyenletesre kiveregetjük. A zellert és az almát megtisztítjuk, és vékony metéltre vágjuk, megkenjük vele a húst. Megszórjuk a dióval, sóval és a fűszerekkel. Feltekerjük, és a hajtásnál megtűzzük. A húst megkenjük olajjal, kíméletesen legalább 15 percig forgatva sütjük, hogy átsüljön a hús, de ügyeljünk arra, nehogy kiszáradjon. Amikor elkészült felszeleteljük és a pácolt zöldségekkel tálaljuk.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 285 kcal

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss