hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zebratorta II.

MME MME
14 4.3/5
75 perc
bonyolult
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A tojások sárgáját a cukorral és a vaníliacukorral nagyon jól kikeverem, hozzáadom a vizet és az olajat kanalanként, közben kavarom. A sütőporral elkevert lisztet kanalanként belekavarom, végül a keményre felvert fehérjét - én még ebbe is tettem 5 dkg cukrot - óvatosan beleforgatom. Megfelezem a tésztát, az egyik felébe szűrőn keresztül beleszitálom a kakaót. Sütőpapírral kibélelek egy 26 cm-es tortaformát, aminek az aljába középre teszek a fehér tésztából először 2 kanál tésztát. Nem kell elkenni! A világosra jön 2 kanál kakaós tészta. Nem mellé, rá! Ezt a kanalazást addig kell folytatni, amíg a tésztából van, mindig középre, a tetejére. Ha így csinálod, a tészta szabályos csíkosra teríti szét magát. Úgy kell sütni, mint a piskótát. (Én 180 fokos, előmelegített sütőben 45-50 percig sütöttem.) Tűpróbával kell megnézni a közepét, ha ott jó, akkor meg van sülve.
A kihűlt tésztára lehet tenni egy cukormázat is: 15 dkg cukor 3 evőkanál citromlé, 3-4 evőkanál víz. Kuglófnak is jó, abban a kuglófformában, aminek a közepén nincs lyuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss