Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zebrakocka

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A kekszes lapokhoz:
  • 50 dkg darált háztartási keksz
  • 5 evőkanál cukrozatlan kakaó
  • 3 evőkanál sárgabaracklekvár
  • 1 üvegcse rumaroma (vagy rum)
  • 5 dkg margarin
  • 5-6 evőkanál porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2-3 dl tej
  • A kókuszos krémhez:
  • 3 dl tej
  • 3 evőkanál liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 evőkanál porcukor
  • 5 dkg margarin
  • 15 dkg kókuszreszelék
  • A csokoládémázhoz:
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 3 evőkanál étolaj

Elkészítés

Elkészítés: Először a főzött krémet készítsük el, mert mielőtt a kekszes tésztára kennénk, teljesen ki kell hűteni. A lisztet keverjük egy kevés tejjel csomómentesre, majd keverjük hozzá a maradék tejet is. Adjuk hozzá a vaníliás cukrot és a kókuszreszelék felét, állandó keverés mellett főzzük sűrűre. Ezután hűtsük ki teljesen, majd adjuk hozzá a porcukrot, a margarint és a maradék kókuszreszeléket, keverjük jó habosra. Ezután osszuk kétfelé az elkészült krémet.

Tegyük bele egy nagyobb tálba a darált kekszet (így könnyebben tudunk bánni vele), keverjük hozzá a kakaóport, a porcukrot és a vaníliás cukrot. Csináljunk a közepébe egy mélyedést, kanalazzuk bele a lekvárt, adjuk hozzá a puha margarint, a rumaromát és a tej felét, majd kezdjük el összegyúrni. Gyúrás közben apránként adagoljuk hozzá még annyi tejet, hogy könnyen formázható, nyújtható masszát kapjunk. Osszuk a tésztát 3 egyenlő részre, és tegyük félre.

Egy 20 x 30 cm-es tepsit béleljünk ki sütőpapírral. Lisztezett felületen nyújtsuk ki az egyik félretett kekszes tésztát, helyezzük bele a tepsibe (én az első lapot lisztezett sütőpapíron nyújtottam ki, és a papírral együtt helyeztem bele a tepsibe). Kenjük rá egyenletesen a kókuszkrém felét. A második kekszes tésztát szintén nyújtsuk ki lisztezett felületen, helyezzük rá a kókuszos krém tetejére. Kenjük rá a maradék krémet, majd fedjük be a maradék, szintén kinyújtott tésztalappal (tenyérrel óvatosan kicsit nyomkodjuk meg a tetejét).

A mázhoz a csokoládét az olajjal együtt olvasszuk fel gőzfürdő fölött, majd öntsük rá a tészta tetejére. Ezután egyenletesen simítsuk el, majd tegyük be a hűtőbe, hogy a csokoládé megdermedjen, és az ízek összeérjenek.

Tálalás előtt vegyük ki a hűtőből, majd papírral együtt emeljük ki a tepsiből. Ezután éles, meleg késsel ízlés szerint szeleteljük fel.

Megjegyzés

Az ünnep előtt már jó néhány nappal elkészíthetjük ezt a süteményt, így az ízek még jobban összeérnek. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek

Friss