Elkészítés: Először a főzött krémet készítsük el, mert mielőtt a kekszes tésztára kennénk, teljesen ki kell hűteni. A lisztet keverjük egy kevés tejjel csomómentesre, majd keverjük hozzá a maradék tejet is. Adjuk hozzá a vaníliás cukrot és a kókuszreszelék felét, állandó keverés mellett főzzük sűrűre. Ezután hűtsük ki teljesen, majd adjuk hozzá a porcukrot, a margarint és a maradék kókuszreszeléket, keverjük jó habosra. Ezután osszuk kétfelé az elkészült krémet.
Tegyük bele egy nagyobb tálba a darált kekszet (így könnyebben tudunk bánni vele), keverjük hozzá a kakaóport, a porcukrot és a vaníliás cukrot. Csináljunk a közepébe egy mélyedést, kanalazzuk bele a lekvárt, adjuk hozzá a puha margarint, a rumaromát és a tej felét, majd kezdjük el összegyúrni. Gyúrás közben apránként adagoljuk hozzá még annyi tejet, hogy könnyen formázható, nyújtható masszát kapjunk. Osszuk a tésztát 3 egyenlő részre, és tegyük félre.
Egy 20 x 30 cm-es tepsit béleljünk ki sütőpapírral. Lisztezett felületen nyújtsuk ki az egyik félretett kekszes tésztát, helyezzük bele a tepsibe (én az első lapot lisztezett sütőpapíron nyújtottam ki, és a papírral együtt helyeztem bele a tepsibe). Kenjük rá egyenletesen a kókuszkrém felét. A második kekszes tésztát szintén nyújtsuk ki lisztezett felületen, helyezzük rá a kókuszos krém tetejére. Kenjük rá a maradék krémet, majd fedjük be a maradék, szintén kinyújtott tésztalappal (tenyérrel óvatosan kicsit nyomkodjuk meg a tetejét).
A mázhoz a csokoládét az olajjal együtt olvasszuk fel gőzfürdő fölött, majd öntsük rá a tészta tetejére. Ezután egyenletesen simítsuk el, majd tegyük be a hűtőbe, hogy a csokoládé megdermedjen, és az ízek összeérjenek.
Tálalás előtt vegyük ki a hűtőből, majd papírral együtt emeljük ki a tepsiből. Ezután éles, meleg késsel ízlés szerint szeleteljük fel.