A tojásból, a tejből, a lisztből, a szódából, az olajból, a sóból és a vaníliás cukorból sima tésztát keverünk. A tészta híg, tejszínsűrűségű legyen.
Amennyiben túl sűrű, tejjel vagy szódavízzel hígítjuk, ellenkező esetben lisztet keverünk simára kevés palacsinta tésztával, majd összevegyítjük az összes alaptésztával.
A palacsinta tésztát 15-30 percig pihentetjük.
Kb. 1,5 dl tésztát kiveszünk és simára keverjük a kakaóval.
Vajjal kikent, forró serpenyőben megsütjük a palacsintákat úgy, hogy először a kakaós tésztából csíkokat öntünk, majd a sima tésztát ráöntjük, így lesz zebra csíkos.
A kisült palacsintát megkenjük lekvárral, megszórjuk dióval és feltekerjük.
A kakaópor intenzív fekete színű, amit Holland kakaóporral keverhetünk. A kakaós pal.tészta gyorsan sül, ezért a fehér tésztát hamar rá kell önteni. Mutatós, különleges palacsintákat készíthetünk egy kis módosítással, avagy újragondolva. - buksz39
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!