Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Nincs iskola és óvoda, de minden gyereknek jár az ebéd! Itt lehet igényelni

default user icon
MME
Március 8-án bezártak az iskolák és az óvodák, de lesz ügyelet, és a gyerekek akkor is megkaphatják a befizetett ebédet, ha nem élnek az ügyelet lehetőségével.

Kásler Miklós, az emberi erőforrások miniszterének határozata értelmében, az iskolai és óvodai ügyelet mellett, mindenkinek biztosítani kell a közétkeztetési szolgáltatást, annak is, aki nem él az ügyelet lehetőségével. 

Dr. Kovács Sándor orvos, a Magyar Közétkeztetők Szövetségének elnöke a Ripostnak elmondta: ugrásra készen állnak, és a szokásos óriás kiszerelés helyett egyadagos, dobozos kiszerelésben biztosítják az étkezést. 

„Az EMMI határozata alapján az önkormányzatoknak ez alatt az idő alatt is biztosítaniuk kell a közétkeztetési szolgáltatást. Az ellátást az arra jogosultaknak továbbra is ugyan úgy kell igényelniük az önkormányzattól, mint korábban. A különbség annyi, hogy ha egy gyermek másik kerületbe jár, mint ahol lakik, akkor a lakhely szerinti önkormányzatnál kell jelezni az igényt. A közétkeztetési szolgáltatók készen állnak az étkezés biztosítására. A legmagasabb fokú higiéniai előírások betartása mellett egyadagos, dobozolt kiszerelésben biztosítják az étkezést. Reméljük, hogy a szolgáltatás biztosításával legalább ezt a terhet le tudjuk venni a szülők válláról és a tavaszi szünet után visszatérhet az élet a normál kerékvágásba.”

A SZIGORÍTÁSOK RÉSZLETEI: A BÖLCSŐDÉK NYITVA MARADNAK, A VIRÁGOSOK NŐNAPON ÁRULHATNAK >>> 

(Forrás: metropol.hu)

Ezek is érdekelhetnek

Friss