Elkészítés: A tésztákhoz a tojásokat a cukorral gõz fölött addig verjük, amig a habverõ nyakán megáll. Óvatosan hozzáadjuk a lisztet ill. a kakaós lisztet, és sütõpapirral bélelt tepsiben kisütjük. Két barna és egy sárga lapot kell sütni.
A krémhez a tejben a cukor harmadával sûrûre fõzzük a pudingport. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük.A tojáshabból 4 dkg-ot kiveszünk, a többit a forró krémbe keverjük, és kihûtjük. A vajat a porcukorral és a kivett tojáshabbal kikeverjük, majd a kihûlt krémmel óvatosan összekeverjük.
A lapokat úgy töltjük meg, hogy alulra egy barna lapot teszünk, arra félujjnyi vastag krémet, majd sárga lap követi, ismét krém, végül barna lap. A felsõ lapot is megkenjük krémmel. Csokidarával megszórjuk, kockára vágva tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre