Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zalai paradicsomos répa

90 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A savanyú répát felteszem 4 liter vízben főni. Mikor elkezd forrni, beleteszem a paradicsompürét, a kicsontozott, kockákra vágott csülköt, és együtt főzöm 1,5 óráig. Kis ételízesítőt és 2 evőkanál cukrot dobok bele.

Mikor megfőttek az alapanyagok, a zsiradékból és a lisztből egy kis pirospaprikával rántást készítek, és ezzel sűrítem az ételt. Nagyon finom, egyszerű és laktató egytálétel. Kóstolás után lehet sózni, ha szükséges, mert a répa eleve sóban van eltéve, elképzelhető, hogy nem lesz szükség sózásra.

Megjegyzés

A savanyú répát az ország nagy részén nem ismerik. Ez tipikusan vasi és zalai étel. Érdemes kipróbálni, az én családom nyersen is nagyon szereti. Rendkívül egészséges, és tele van vitaminnal. Novembertől április elejéig kapható a piacokon.
- Nyanyoka

Ezek is érdekelhetnek

Friss