Elkészítés: A krumplit meghámozom, kockákra vágom, és felteszem főni. Amikor kész, a fele levét leöntöm, félreteszem (anyám régen ebből főzte a gánicalevest sok zöldséggel, tésztával). A krumplit összetöröm, összekeverem liszttel, amennyit felvesz, megsózom, és állni hagyom. A hagymát nagy kockákra szelem, és forró zsírban megpiritom.
A fazékból egy zsíros kanállal a hagymára szaggatom a krumplit, és ropogósra pirítom állandó kevergetés mellett. Pirosra, nem feketére.
Tálaláskor meglocsolom tejfel(föl)lel. Önálló étel. Szegények voltunk, nekünk nem tellett mellé szarvaspörkölt, de kipróbáltam: akármilyen jó sűrű pörkölttel fogyaszható!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre