Felfuttatjuk az élesztőt, majd összekverjük a cukorral, a sóval, a tejföllel, és a tojással. A masszába beledolgozzuk a zsírt és a lisztet, majd az egész tésztát 2 órán át letakarva kelesztjük.
Kisujjnyi vastagságúra kinyújtjuk, majd három részre osztjuk. A középső harmadot megkenjük margarinnal, megszórjuk a reszelt sajt negyedével, majd ráhajtjuk a tészta első harmadát, amit megszórunk a reszelt sajt másik negyedével. Erre ráhajtjuk a harmadik harmadot.
Elnyújtjuk a tésztát, majd 20 percig hagyjuk pihenni. Utána megismételjük a kenést és a sajtszórást. Végül kinyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, kizsírozott tepsibe tesszük.
A pogácsák tetejét bevagdossuk, megkenjük a felvert tojással, megszórjuk a tetejét sajjtal és előmelegített sütőben 175 fokon aranybarnára sütjük.