A lisztet a sütőporral és a zabpehellyel összekeverjük, a szobahőmérsékletű margarint kihabosítjuk a fruktózzal, és alaposan összedolgozzuk a zabpelyhes lisztkeverékkel, végül beleforgatjuk az áfonyát.
Vizes kézzel 16 db egyforma golyót formálunk, és egymástól kb. 5 cm-re, egy sütőpapírral letakart sütőlemezre tesszük, majd óvatosan leapogatjuk őket. Előmelegített sütőben, 160 fokon, 15-20 percig sütjük, míg aranybarna lesz.
Nemcsak nagyon finom, hanem könnyen elkészíthető, jól szállítható kirándulásokra, ráadásul akár egy hétig is eláll. Aki nem szereti az áfonyát, használhat helyette meggyet vagy cseresznyét. - MME
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!