Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zabpelyhes tojásfasírt párolt zöldséggel

60 perc
egyszerű
költséges
3 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zabpelyhet összekeverjük a tejjel, és legalább egy fél órát hagyjuk állni, hogy magába szívja. 6 db tojást keményre főzünk, majd teljesen kihűtjük, és egy nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük őket. A vöröshagymát felaprítjuk, majd az olajon üvegesre pároljuk, és hagyjuk kihűlni. 
  2. A zabpehelyhez hozzáadjuk a lereszelt főtt tojást, az előzőleg megpárolt és kihűtött vöröshagymát, az összepréselt fokhagymát, az apróra vágott petrezselyemzöldet, majd ízlés szerint megsózzuk, -borsozzuk.
  3. Ezután alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk az egész tojást, és újra alaposan összekeverjük. (Ha esetleg túl lágy lenne a massza, akkor adjunk hozzá még egy kevés zabpelyhet, vagy ízlés szerint zsemlemorzsát.)
  4. Az elkészült masszából ezután vizes kézzel golyókat formázunk, majd beleforgatjuk a zsemlemorzsába, és vajjal alaposan kikent muffin formába tesszük. Ezután minden fasírt tetejére teszünk egy csipetnyi vajat mielőtt betennénk a sütőbe.
  5. Előmelegített sütőbe tesszük, majd közepes hőmérsékleten 35-40 perc alatt szép világos színűre sütjük. (Légkeverésnél 160 fokon, 35 percig sütjük.)
  6. A zöldségkeveréket enyhén sós vízben, pár perc alatt roppanósra főzzük, majd leszűrjük. A vajat felhevítjük, majd hozzáadjuk az összepréselt fokhagymát, és pár pillanat alatt megfuttatjuk rajta. (Vigyázzunk nehogy megégjen, mert keserű lesz.) Hozzáadjuk az alaposan lecsepegtetett zöldségkeveréket, és összemelegítjük.

KLASSZIKUS, KARFIOLOS, CUKKINIS - 9 RECEPT, AMIÉRT SZERETJÜK A FASÍRTOT >>> 

11 LAKTATÓ HÚSMENTES ÉTEL >>> 

Megjegyzés

Tálaláskor kanalazzuk a tányérra a párolt zöldséget, majd helyezzük mellé a tojásfasírtot, és úgy kínáljuk. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek

Friss