A zabpelyhet összekeverjük a tejjel, és legalább egy fél órát hagyjuk állni, hogy magába szívja. 6 db tojást keményre főzünk, majd teljesen kihűtjük, és egy nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük őket. A vöröshagymát felaprítjuk, majd az olajon üvegesre pároljuk, és hagyjuk kihűlni.
A zabpehelyhez hozzáadjuk a lereszelt főtt tojást, az előzőleg megpárolt és kihűtött vöröshagymát, az összepréselt fokhagymát, az apróra vágott petrezselyemzöldet, majd ízlés szerint megsózzuk, -borsozzuk.
Ezután alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk az egész tojást, és újra alaposan összekeverjük. (Ha esetleg túl lágy lenne a massza, akkor adjunk hozzá még egy kevés zabpelyhet, vagy ízlés szerint zsemlemorzsát.)
Az elkészült masszából ezután vizes kézzel golyókat formázunk, majd beleforgatjuk a zsemlemorzsába, és vajjal alaposan kikent muffin formába tesszük. Ezután minden fasírt tetejére teszünk egy csipetnyi vajat mielőtt betennénk a sütőbe.
Előmelegített sütőbe tesszük, majd közepes hőmérsékleten 35-40 perc alatt szép világos színűre sütjük. (Légkeverésnél 160 fokon, 35 percig sütjük.)
A zöldségkeveréket enyhén sós vízben, pár perc alatt roppanósra főzzük, majd leszűrjük. A vajat felhevítjük, majd hozzáadjuk az összepréselt fokhagymát, és pár pillanat alatt megfuttatjuk rajta. (Vigyázzunk nehogy megégjen, mert keserű lesz.) Hozzáadjuk az alaposan lecsepegtetett zöldségkeveréket, és összemelegítjük.