hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zabpelyhes szilvás lepény

MME MME
1 4.3/5
60 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 2 db tojás
  • 8-10 dkg cukor
  • 12 dkg liszt
  • 1 kiskanál sütőpor
  • 7,5 dkg vaj
  • A töltelékhez:
  • 15-20 szem szilva (aszalt vagy friss)
  • A tetejére:
  • 7,5 dkg vaj
  • 6 dkg cukor
  • 2 dkg zabpehely

Elkészítés

  1. A tojást és a cukrot habosra keverjük, és elkeverjük a sütőporos liszttel. A vajat egy serpenyőben megolvasztjuk, majd amikor kihűlt, eldolgozzuk a tésztában, és az egészet egy kisebb tepsibe öntjük. 
  2. A szilvákat megmossuk, kimagozzuk (ha frisset használunk), és elrendezzük a tészta tetején. A vajat megolvasztjuk, kihűtjük, majd hozzákeverjük a cukrot és a zabpelyhet.
  3. Az így kapott keveréket lazán a szilvarétegre terítjük, majd a közepes hőmérsékleten előmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük, amíg villával megszurkálva késznek nem találjuk.

    9 KÁPRÁZATOS SÜTI ZABPEHELYBŐL, AMIT KI KELL PRÓBÁLNOD! >>> 

    SZEZONÁLIS KEDVENCEINK: EPRES-ZABPELYHES SÜTEMÉNY, AMIT KÉPTELENSÉG ABBAHAGYNI! >>> 

    A 4 LEGEGÉSZSÉGESEBB GABONAFÉLE, AMI SEGÍT, HOGY FITTEBB LEGYÉL! >>>>


Megjegyzés

Ropogós, nagy szemű cseresznyével is jó. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss