Elkészítés: A szilvát félbevágom és kimagozom.
A tojásokat szétválasztom, a fehérjét kevés cukorral és sóval kemény habbá verem. A sárgáját a többi cukorral és fahéjjal szintén jól kikeverem, majd mehet bele az olaj, a citromhéj, a zabpehely és a sütőpor. Végül a fehérjehabot is hozzákeverem.
A sütőt előmelegítem 155 C fokra. Egy 33 x 35 cm-es tepsibe sütőpapírt teszek, ebbe öntöm a tésztát, elsimítom, majd a szilvával kirakom a tetejét. Sütőbe tolom, és 55 percig sütöm, míg világosbarnára nem sül. (tűpróba szükséges).
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre