Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zabpelyhes-szilvás morzsasüti

MME MME
50 perc
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás

Elkészítés

  1. A zabpelyhes-szilvás morzsasüti tésztájához a vajat vagy a margarint habosra keverjük, majd a zabpehellyel, a mandulával, a rizsliszttel, a sóval, a cukorral, a növényi itallal és a fahéjjal összedolgozzuk.
  2. A tojásfehérjét habbá verjük, majd a zabpelyhes masszába forgatjuk.
  3. A piteformát a vajjal kikenjük, és a barna cukorral vékonyan megszórjuk.
  4. A szilvát megmossuk, kimagozzuk, és elnegyedeljük, majd a sütőforma alján egy rétegben szétterítjük. A zabpelyhes masszát rásimítjuk, 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 30–35 perc alatt megsütjük. Amikor a szilva fortyogva sül, és barnás csík jelenik meg az edény oldalán, már jó is!

Megjegyzés

A recept Ambrus Éva - Vágó Piros: Gyors, finom, egyszerű - 77 egyszerű recept a mindennapokra című szakácskönyvébőll származik (BOOOK Kiadó, 2022, 5990 Ft) - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss