A zabpelyhes-szilvás morzsasüti tésztájához a vajat vagy a margarint habosra keverjük, majd a zabpehellyel, a mandulával, a rizsliszttel, a sóval, a cukorral, a növényi itallal és a fahéjjal összedolgozzuk.
A tojásfehérjét habbá verjük, majd a zabpelyhes masszába forgatjuk.
A piteformát a vajjal kikenjük, és a barna cukorral vékonyan megszórjuk.
A szilvát megmossuk, kimagozzuk, és elnegyedeljük, majd a sütőforma alján egy rétegben szétterítjük. A zabpelyhes masszát rásimítjuk, 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 30–35 perc alatt megsütjük. Amikor a szilva fortyogva sül, és barnás csík jelenik meg az edény oldalán, már jó is!
A recept Ambrus Éva - Vágó Piros: Gyors, finom, egyszerű - 77 egyszerű recept a mindennapokra című szakácskönyvébőll származik (BOOOK Kiadó, 2022, 5990 Ft) - MME
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!