Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zabpelyhes linzer almalekvárral

MME MME
75 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • A lekvárhoz:
  • 45 dkg alma
  • 1 db narancs lereszelt héja és kifacsart leve
  • 1⁄2 db citrom
  • 1⁄2 tk őrölt fahéj
  • 1 csipet őrölt szegfűszeg
  • 1 csipet őrölt gyömbér
  • 8 dkg nádcukor
  • 2 ek zselésítőpor (2 : 1 arányú)
  • A tésztához:
  • 6 dkg vaj
  • 3 dkg kristálycukor
  • 1 db tojás
  • 1⁄2 db citrom
  • 1 ek olaj
  • 10 dkg zabpehely
  • 1⁄4 tk sütőpor
  • 6 dkg liszt + a nyújtáshoz

Elkészítés

  1. A lekvárhoz egy lábasba rakjuk a meghámozott, kimagozott, felkockázott almát a narancshéjjal és -lével, a citrom kifacsart levével, valamint az őrölt fűszerekkel együtt. Felforraljuk, majd közepes lángon addig főzzük, amíg a gyümölcs megpuhul. Lehúzzuk a tűzről, és botmixerrel darabosra törjük. Beleszórjuk a nádcukrot a zselésítő porral együtt, visszarakjuk a tűzre, és összeforraljuk. Ezután nagy lángon, kevergetve sűrűre főzzük. Még forrón egy tiszta befőttesüvegbe töltjük a lekvárt. 
  2. A tésztához felhabosítjuk a vajat a cukorral, a tojással, a citrom lereszelt héjával és az olajjal. Beledolgozzuk a durvára darált zabpehellyel, a sütőporral, továbbá 1 csipet sóval elvegyített lisztet. Egy órára hűtőbe rakjuk.
  3. Lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát 2-3 mm vastagra, és kiszúrúnk belőle 30 db szívet. Minden másodiknak kiszúrjuk a közepét egy kisebb szív alakú formával. Az összes linzert sütőpapírral leterített sütőlemezre rakjuk, és 190 fokos sütőben kb. 8 percig sütjük. Azután kivesszük és elrakjuk hűlni. Végül az átkevert lekvárral összeragasztjuk a tésztákat.

LINZER ALAPTÉSZTA 

LINZER KEZDŐKNEK 

Megjegyzés

Ebből az adagból 15 darab süti lesz. Recept: Ínyenc magazin: Csigó Zita
- MME

Ezek is érdekelhetnek