Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zabpelyhes lepény cseresznyelekvárral

60 perc
egyszerű
megfizethető

Elkészítés

  1. A puha vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tojásokat és a citromhéjat. A lisztet a sütőporral összekeverjük, lassanként a tojásos masszához adagoljuk, közben beleöntjük a rumaromát is. A zabpehelyből 2 kanálnyit félreteszünk, de a többit is csak akkor tesszük bele, mikor már az összes liszt és folyadék benne van. 
  2. A tésztát kivajazott vagy sütőpapíros tepsire öntjük, elegyengetjük, majd cseresznye és /vagy lekvárdarabokat szórunk a tetejére. Ha friss vagy mélyhűtött gyümölcsből készítjük, akkor egy kis cukorral is meg kell hinteni.
  3. A maradék zabpehellyel és a kókuszreszelékkel megszórjuk, majd 200 fokos, előmelegített sütőben sütjük 35-40 percig sütjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss