hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zabpelyhes fasírt (IR)

60 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zabpelyhet meleg vízbe áztatjuk, annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje.
  2. Amíg a zabpehely puhul, a darálthúshoz hozzáadjuk a tojást, az apróra vágott újhagymát és petrezselymet, valamint a fokhagymanyomó segítségével kipréselt fokhagymát.
  3. Belereszeljük a masszába a sárgarépát (én nagy lyukú sajtreszelőt használtam, de aprítóval is tökéletes), hozzáadjuk a paprikát, sózzuk és borsozzuk.
  4. Kinyomkodjuk a zabot, hogy a felesleges víztől megszabadítsuk, majd hozzáadjuk a fasírthoz, és jól összekeverjük az egész masszát.
  5. Korongokat formálunk belőle (nekem kb. egy evőkanálnyi a mérce) és forró zsiradékban kisütjük (én kókuszolajat használtam). Bulgursalátával és tzatzikivel tálaltam.

ZABPELYHES-ALMÁS MUFFIN>>> 

GYORS ZABPELYHES DÁN ZSEMLE>>> 

GYÜMÖLCSÖS-JOGHURTOS ZABPEHELY>>> 

Megjegyzés

24 darab lett belőle, az összes fasírt szénhidráttartalma 98 gramm, így egy darab fasírt 4 gramm szénhidrátot tartalmaz. - Gabeka IR lakomái

Ezek is érdekelhetnek