Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zabpelyhes húsgombócleves

75 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. A zöldségeket megpucoljuk és felkockázzuk. Egy fazékban olajat hevítünk és belerakjuk a sárgarépát, a petrezselymet, a zellert, a karalábét, a felaprított hagymát és gombát. Megsózzuk, megdinszteljük, és 2-3 perc után felengedjük vízzel. Hozzáadjuk a megpucolt zöldbabot. Fűszerezzük sóval és borssal, majd beletesszük a felkockázott paradicsomot, néhány szelet paprikát, majd hozzáadjuk a lestyánt, a zellerzöldet és ételízesítőt. Alacsony fokozaton főzni kezdjük.
  2. Közben elkészítjük a húsgombócot: a darált húshoz hozzáadjuk a tojást, a sót, a borsot, az őrölt köményt és a fűszerpaprikát. Belereszeljük a fokhagymát és belekeverjük a zabpelyhet. Összevágunk egy kis csokor petrezselymet, zellerzöldet és lestyánt, és ezt is belekeverjük. Alaposan összegyúrjuk, és vizes kézzel kis gombócokat formázunk belőle, és nedves vágódeszkára rakjuk.
  3. Amikor felforrt a leves, beletesszük a gombócokat. Kb. 15 percnyi főzés után beletesszük a zöldborsót is, és kb. 5 perc múlva lezárjuk. Meghintjük petrezselyemzölddel és forrón tálaljuk. 

    Még több leves >>> 

    Hússal készült levesek >>> 

    Zabpelyhes receptek >>> 

    Sertéshúsos kaják >>> 

Megjegyzés

Ha szereted a húsgombócleveseket, mindenképpen készítsd el! :-) Gyorsan elkészíthető, finom, egészséges, kiadós leves. Jó étvágyat kívánok! - BiroSari

Ezek is érdekelhetnek

Friss