Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zabpelyhes-gyümölcsös torta

30 perc
rafinált
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • Alaphoz:
  • 25 dkg tehéntúró
  • 20 dkg zabpehely
  • 2 dl habtejszín
  • 2 ek zselatin
  • 2 ek xilit
  • 2 dl joghurt
  • 1 db citromhéj
  • 1 dl tej
  • 1 csipet só
  • 4 db kivi
  • 150 g eper (ízlés szerint)
  • Te tejére:
  • 5 db mandarin
  • 2 db kivi

Elkészítés

  1. A túrót összekeverjük a xilittel, joghurttal, vaníliás cukorral, citrom reszelt héjával, sóval, majd óvatosan összeforgatjuk a felaprított eperrel és a zabpehellyel. A tejet egy kisebb edénybe öntjük, elkeverjük benne a zselatint, és kevergetve addig melegítjük, amíg elolvad benne a zselatin. Amikor már folyós, akkor levesszük a tűzről, és hűlni hagyjuk pár percig. Közben a tejszínt keményre felverjük. A zselatinos tejet, majd a felvert tejszínhabot a túrós keverékhez adjuk, és összekeverjük a megpucolt, feldarabolt kivivel együtt. Az egészet tortaformába öntjük, és pár órára hűtőbe tesszük. Miután megdermedt, rátesszük egy tálcára. Tetejére: Megpucolt gerezdekre vágott mandarinnal virágformát teszünk a tetejére. Megpucolt kiviből kör alakokat vágunk ki, ezek lesznek a virágok közepe.

Megjegyzés

Sütés nélküli finomság. - Scsilluka

Ezek is érdekelhetnek