Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zabpelyhes-csokis keksz

MME MME
1 4/5
30 perc
egyszerű
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zabpehely felét ledaráljuk, összekeverjük a liszttel meg az egész zabpehellyel, a sütőporral és a kakaóporral. A margarint kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk az olvasztott csokit és a tojást.
  2. A nedves és a száraz anyagokat összekeverjük. Hagyjuk állni egy pár percet, majd dió nagyságú golyókat formálunk belőle, amiket egymástó2-3 cm távolságra, sütőpapírral kibélelt tepsire teszünk, szétlapogatunk, majd 180 fokra előmelegített sütőben 8-10 percig sütjük.
  3. Mikor elkészül, még puha, de ahogy hűl, úgy keményedik. Meg kell várni, míg teljesen kihűl, csak utána lehet leszedni a tepsiről, különben szétesnek.

11 ISTENI ZABPELYHES SÜTI, AMIT A DIÉTÁZÓK IS EHETNEK >>> 

11 RÉGI KEDVENC, AMIT KI KELL PRÓBÁLNOD ZABPEHELLYEL! >>> 

14 ROPOGÓS ÉS OMLÓS KEKSZ A HÉTKÖZNAPOKRA >>> 

Megjegyzés

Lehet kakaó helyett kókuszt rakni, én kipróbáltam, nagyon finom! Próbáljátok ki, nem bánjátok meg! - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss