Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zabpelyhes banánkenyér mangós turmixszal

75 perc
bonyolult
költséges
4 adag
Hozzávalók
  • A banánkenyérhez:
  • 4 db tojás
  • 15 dkg nyírfa cukor
  • 1/2 dl olaj
  • 1/2 dl tej
  • 10 dkg zabpehely
  • 15 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 4 ek keserű kakaópor
  • 1 tk sütőpor
  • 1 csipet só
  • 4 db banán
  • vaj (a formához)
  • A turmixhoz (1-2 adaghoz):
  • 15 dkg natúr joghurt
  • 1 db mangó
  • 2 tk citromlé

Elkészítés

  1. A tojásokat habosra keverjük a nyírfacukorral, majd hozzáadjuk az olajat és a tejet.
  2. Száraz serpenyőben kissé megpirítjuk a zabpelyhet, azután rövid hűtés után finomra daráljuk, és elvegyítjük a liszttel, a kakaó- és a sütőporral, továbbá a sóval. Kis adagokban a keveréket a tojásos elegybe dolgozzuk, végül beleforgatjuk a megtisztított, feldarabolt, majd összeturmixolt banánt.
  3. A masszát egy kivajazott vekniformába simítjuk, és 180 fokos sütőben 35-40 percig sütjük. Ezután kivesszük, hagyjuk langyosra hűlni a formában, végül kiborítjuk belőle.
  4. Összeturmixoljuk a joghurtot, a meghámozott, felkockázott mangót és a citromlét. Ha túl sűrű az ital, egy kevés vízzel hígíthatjuk. Ezzel kínáljuk a felszeletelt banánkenyeret.

    Még több banánkenyér recept >>> 

    Mandulás banánkenyér >>> 

    Mogyorós banánkenyér >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss