A zabpelyhes-almás muffin elkészítéséhez a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük.
A tojássárgákat összekeverjük a sóval, cukorral, kókuszolajjal, tejjel, sütőpor és zabpehelyliszttel, illetve a lereszelt almával, valamint a vaníliával. (Figyeljünk rá, hogy a reszelt almából a felhasználás előtt kinyomkodjuk a levét!)
A fehérjehabot finoman a tésztába forgatjuk, majd muffinpapírral bélelt muffinsütőbe töltjük.
A fehércsokis mascarpone krémhez a fehércsokoládét megolvasztjuk. A mascarponét összekeverjük a porcukorral és a vaníliával. Az olvasztott csokit is a mascarponéba keverjük.
Habzsákba töltjük a krémet és az elkészült muffinok tetejére nyomjuk. A muffinokat szárított almaszirommal díszíthetjük.
Nézzétek meg videón, hogyan készül a zabpelyhes almás muffin