Zabos-mézes kekszvariációk

1/5
45 perc
egyszerű
átlagos
Hozzávalók
  • zabphely
  • liszt
  • őrölt fahéj
  • barnacukor
  • vaníliás cukor
  • szódabikarbóna
  • vaj
  • nem túl édes méz
  • tej
  • mazsola
  • keserű kakaó
  • fejtett, cukrozott, kissé felrarabolt és alaposan
  • alma

Elkészítés

  1. Az alapanyagokat egy tálban összekeverjük, és a masszából jól formázható tésztát gyúrunk.
  2. A tésztából kis golyókat formázunk, s azokat egymástól kb. 3-4 cm távolságra elhelyezzük egy sütőpapírral bélelt vagy kivajazott tepsin, szép sorban. Lelapogatjuk őket, hogy 2-3 mm magas korongokat kapjunk (ha vékonyabb, akkor ropogósabb lesz, ha vastagabb, akkor lágyabb, omlósabb. Ki, hogyan szereti.)
  3. 175 fokra előmelegített sütőben 12-14 perc alatt megsülnek. Ha kicsit kihűltek, akkor egy tálra vagy dobozba pakolhatjuka kész süteményeket.

Megjegyzés

Sok mindenhez jó: tea mellé, iskolai uzsonnának joghurthoz, egészséges nasinak itthonra. Én leginkább útravalónak szeretem.

További fotók, receptek a Rachel és a csokigyár blogban!
- arahel

Ezek is érdekelhetnek

Friss