Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zabos-magos fasírt

45 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A zabpelyhet meglocsoljuk a tejjel, kissé szikkadni hagyjuk. A hagymákat felaprítjuk (esetleg lereszeljük), alaposan elkeverjük a hússal. Hozzáadjuk a zabpelyhet, a 2 tojást, a magokat, sózzuk, fűszerezzük, és alaposan eldolgozzuk. Én most csak napraforgómagot használtam, de a legjobb talán a tökmag! Vizes kézzel golflabda méretű gombócokat formálunk.

Sütés előtt megforgatjuk a golyókat zsemlemorzsában, majd forró olajban szép pirosra sütjük őket körbe-körbe. Frissen a legfinomabb, de másnap sem elvetendő.

Megjegyzés



További receptek és fotók a Mandula konyhai kalandjai blogban! >>> - mandulakonyha

Ezek is érdekelhetnek

Friss