Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zabos-almás süti

MME MME
60 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Kivajazunk egy sütőformát.
  2. Az almákat közepes kockákra felvágjuk, majd ráöntjük a citromlevet, hogy ne barnuljanak meg. A zabot egy aprítóban  lisztes állagúra daráljuk.
  3. Egy tálba öntjük a lisztet, a szódabikarbónát, a fahéjat, majd hozzáadjuk a ledarált zabot és összekeverjük, félretesszük.
  4. Egy nagy keverőtálban elkezdjük kihabosítani a vajat és a cukrot (kb. 3-4 perc habosítás), majd hozzáadjuk a vaníliaaromát, a sót és a citromhéjat. A kézimixerrel belekeverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat egyenként és alaposan elkeverjük. (Nagyon fontos, hogy csak akkor adjuk hozzá a következő, amikor az előzőt már teljesen beledolgoztuk.)
  5. A keverékhez hozzáadjuk az összekevert száraz hozzávalók felét, jól összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a vizet, az aprított magvak felét és a maradék száraz hozzávalókat és teljesen összedolgozzuk.
  6. A masszára beleborítjuk a kockára vágott almát és összeforgatjuk. Egy sütőformába öntjük és elegyengetjük, a tetejére rászórjuk a maradék magvakat. 180 fokon 30-35 perc alatt készre sütjük.

Videó! Így készítheted el az almás-zabos sütit! >>> 

11 ISTENI ZABPELYHES SÜTI, AMIT A DIÉTÁZÓK IS EHETNEK >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss