A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Kivajazunk egy sütőformát.
Az almákat közepes kockákra felvágjuk, majd ráöntjük a citromlevet, hogy ne barnuljanak meg. A zabot egy aprítóban lisztes finomságúra daráljuk.
Egy tálba öntjük a lisztet, a szódabikarbónát, a fahéjat, majd hozzáadjuk a ledarált zabpelyhet és összekeverjük. Félretesszük.
Egy nagy keverőtálban elkezdjük kihabosítani a vajat és a cukrot (kb. 3-4 perc habosítás), majd hozzáadjuk a vaníliaaromát, a sót és a citromhéjat. A kézimixerrel belekeverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat egyenként és alaposan elkeverjük. (Nagyon fontos, hogy csak akkor adjuk hozzá a következőt, amikor az első tojást már teljesen beledolgoztuk.)
A keverékhez hozzáadjuk az összekevert száraz hozzávalók felét, jól összedolgozzuk, majd hozzáadjuk az almalevet vagy vizet, az aprított magvak felét és a maradék száraz hozzávalókat és teljesen összedolgozzuk.
A masszára beleborítjuk a kockára vágott almát és összeforgatjuk. Egy sütőformába öntjük és elegyengetjük, a tetejére rászórjuk a maradék magvakat. 180 fokon 30-35 perc alatt készre sütjük.
Nézzétek meg, hogyan készül az almás zabpelyhes kevert süti: